top of page
  • Writer's pictureObnovme Gemer

Projekt "Centrá obnovy Gemera"

Náš krásny Gemer sa nachádza na juhu Slovenska. Napriek súčasnému hospodárskemu poklesu (vysoká miera chudoby a nezamestnanosti) je región bohatý na svoje hmotné i nehmotné dedičstvo a multikultúrny charakter. Naša organizácia Obnovme Gemer od roku 2018 realizuje intervencie v oblasti obnovy miestnych pamätihodností a infraštruktúry s aktívnym školením a zapájaním miestnych obyvateľov z marginalizovaných rómskych komunít.

Náš nový projekt v roku 2022 pod názvom „Centrá obnovy Gemera“ slúži na rozšírenie aktivít organizácie. Otvárame dve nové centrá v Bátke a v Plešivci. Tieto dielne budú vytvárať priestor na obnovu ďalších prvkov miestneho dedičstva aj formou požičovne náradia pre verejnosť. Záujemcom taktiež ponúkame profesionálne tréningy na získavanie pracovných zručností, kde cieľom je pomôcť nezamestnaným sa dostať na trh práce.

A to nie je všetko! Detaily o našich plánovaných komplementárnych aktivitách v roku 2022 Vám upresníme v ďalšom príspevku už čoskoro. Majte krásny víkend!


Projekt LDI02024 Centrá obnovy Gemera, je spolufinancovaný z Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

19 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page